SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni in ostali pogoji poslovanja spletne prodajalne kajtimar.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2)

 1. Ponudnik

Ponudnik izdelkov na spletni strani kajtimar.si/trgovina je:

EMV D.O.O. – Mala pivovarna Kajtimar
Trpinčeva ulica 41
1000 Ljubljana

Davčna številka: SI95621938
Matična številka: 5944970

info@kajtimar.si

 1. CENE

Cene izdelkov veljajo za nakupe v spletni trgovini kajtimar.si. Cene izdelkov so v evrih in že vsebujejo 22% DDV. Navedene cene ne vsebuje stroškov pošiljanja in/ali stroškov drugih storitev kurirja. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan zaključka in oddaje naročila. Morebitne ugodnosti, akcije in popusti, ki so navedene na spletni strani kajtimar.si, veljajo za nakupe prek spletne trgovine le v primeru, ko je to posebej navedeno.

 1. MOŽNOSTI PLAČILA

-Po povzetju : Plačate z gotovino, ko vam poštar dostavi pošiljko oz. ob vaši odsotnosti, vam pustijo obvestilo s katerim pošiljko poravnate na najbližnji pošti. Na pošti vas paket čaka 5 dni.
-Paypal : pomembno je, da pri nakazilu navedete isto ime in priimek, ki ste ga registrirali za vaše naročilo.
– Kreditna kartica (Visa, Mastercard,…)
– Plačilo po predračunu na TRR podjetja EMV d.o.o.

Če ponudnik plačilo prejme kasneje kot v 2 delovnih dneh od potrditve plačila, lahko nakup zavrne in kupcu povrne denar na račun (v primeru, ko zaradi manjka blaga naročila ne more izpolniti).

 1. DOSTAVA

Blago se odpremi v najkrajšem možnem času. Trajanje dostave je odvisna od načina plačila.
-Če je plačilo po povzetju, se blago odpremi še isti dan ali najkasneje v dveh delovnih dneh.
-Če je plačilo izvedeno s paypal-om/kreditno/debetno kartico , se blago odpremi po prejemu plačila.

Naročeno blago dostavlja Pošta Slovenija.
Cena poštnine se obračuna ob koncu nakupa.
Dostava je brezplačna pri nakupu nad €60,00.

 1. ODSTOP OD KUPOPRODAJNE POGODBE

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43. Členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov info@kajtimar.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago mora biti zapakirano v originalni embalaži, nepoškodovano in neodprto in ob vračilu mora biti priložen račun, ki ste ga prejeli ob pošiljki ter obrazec za odstopanje od pogodbe v kolikor želite vračilo kupnine.
Če blago izpolnjuje vse zgoraj naštete pogoje, vam povrnemo kupnino izdelka na vaš TRR račun, nemudoma oziroma najkasneje v 30 (tridesetih) dneh.
Poštne stroške vračila in potne stroške morebitne zamenjave, krije kupec.

POMEMBNO: Ko vračate pošiljko, ne pošiljajte s storitvijo odkupnine, ker tovrstnih pošiljk zaradi možnosti zlorab, ne prevzemamo!!!

Vrnjeno blago pošljite na naslov: EMV d.o.o., Trpinčeva ulica 41, 1000 Ljubljana

 1. NAROČILO

Kupec je po Obligacijskem Zakoniku Republike Slovenija dolžan prevzeti naročen paket.
V primeru neprevzetega paketa, zaredi kateregakoli razloga, moramo stranki zaračunati stroške, ki jih je neprevzet paket povzročil podjetju, kar znaša €10,00.

Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine kajtimar.si in da se z njimi strinja.

Ob nakupu, morate posredovati naslednje podatke:
-Ime in priimek
-Naslov dostave
-Pošto in poštno številko
-Telefonsko številko
-Email

Spletna trgovina kajtimar.si bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 1. POMOČ PRI NAKUPU

  Na Naši spletni strani ni potrebna registracija za opraviti nakup.
  Vsi izdelki, ki so prikazani na naši spletni strani, so na zalogi in pripravljeni za dostavo. Če izdelkov ni na zalogi, je to posebej označeno.
  Vse napisane cene že vključujejo 22% DDV.
  V kolikor imate težave pri nakupovanju, nas lahko kontaktirajte na naš email info@kajtimar.si.
 1. OBVEŠČANJE IN E-NOVICE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi.

Z uporabo te spletne strani soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovod med vami in podjetjem EMV d.o.o.- Mala pivovarna Kajtimar (kajtimar.si).

 1. STVARNA NAPAKAKdaj je napaka stvarna? Kadar:
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se lahko pritožba odda prek e-poštnega naslova info@kajtimar.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 1. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi EMV d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

kajtimar.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 1. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila in prejema blaga. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!